Pitkä odotus on päättynyt ja Retoriikan kesäkoulu tulee taas! Perjantaina luvassa on jälleen suosittu vaikuttamisviestinnän seminaari Hämeenlinnan Verkatehtaalla.
Tänä vuonna käsittelyyn otetaan hyvin ajankohtainen kysymys: kuinka muutamme huomisen. Tapahtumat niin maailmanpolitiikassa, meillä Suomessa kuin omilla työpaikoillamme eivät ole aina suotuisia. Millä keinoin emme olisi tapahtumien vyöryn vietävissä vaan voisimme vaikuttaa siihen, minkälaiseksi huominen muodostuu? Retoriikan kesäkoulussa tiedämme, että tähän vaaditaan vaikuttavaa viestintää, ja omat neuvonsa tulee antamaan kaarti huippuluokan puhujia.
Perjantaiaamuun on luvassa vahva aloitus, kun lavalle astuu tunnettu tunnekouluttaja Camilla Tuominen. Hän puhuu otsikolla Rohkeus tuntea – kohti vaikuttavampaa viestintää siitä, mikä merkitys tunteilla on viestinnässä. Tiedämme jo valmiiksi, että vaikutus on suuri, mutta tarvitsemme lisäoppia Tuomiselta, jotta voimme valjastaa tunnetaidot tehokkaaseen käyttöön.
Ukrainan ulkoministeriön edustaja Oleh Nikolenko valottaa, miten viestintä muodostui tärkeäksi kivijalaksi Ukrainan puolustuskamppailussa. Olemme nähneet Ukrainan presidentin Zelenskyin vaikuttavia esiintymisiä ja sosiaalisen median ottamista haltuun. Miten tämä kaikki tapahtui?
A-Studiosta ja Ylen vaalikeskusteluista tuttu toimittaja Annika Damström paljastaa, miten hän saa haastateltavista kaiken irti. Damströmin puheenvuoro antaa osallistujille oivia neuvoja siitä, miten valmistautua haastatteluun, jossa pöydän toisella puolella on kokenut toimittaja.
Angela Merkeliä kymmenen vuotta palvellut Jörg Hackeschmidt kertoo kokemuksistaan ja opeistaan Saksan liittokanslerin puheenkirjoittajana. Lisäksi puheenvuorosta selviää, miten kirjoittaa puheita johtajalle, joka ei ole aina halukas puhumaan.
Retoriikan kesäkoulussa järjestetään tänä vuonna Suuri Talousdebatti, jossa oikeaa suoraa näyttää ETLA:n johtaja Aki Kangasharju ja vasenta koukkua väläyttää Uuden talousajattelun keskuksen toiminnanjohtaja Lauri Holappa. Debatoijat pitää ruodussa väittelyn puheenjohtajana toimiva taloustoimittaja Karo Hämäläinen.
Päivä huipentuu NATO:n pääsihteerin Jens Stoltenbergin puheenkirjoittaja Delyth Hemingwayn puheenvuoroon. Viestintä on keskeisessä roolissa NATO:n perustehtävässä, turvallisuuden ja vakauden turvaamisessa. Hemingway avaa NATO:n viestintää, erityisesti tänä aikana, jolloin yhteinen turvallisuutemme on kyseenalaistettu.
Retoriikan kesäkoulu tarjoaa jälleen kerran puhujia, jotka valottavat tapahtuman aihetta monesta eri perspektiivistä. Huippupuheenvuorojen lisäksi luvassa on myös hedelmällisiä kohtaamisia ja kesäistä tunnelmaa.
Nähdään Kesäkoulussa!