Blogi

Näin muutamme huomisen!

Pitkä odotus on päättynyt ja Retoriikan kesäkoulu tulee taas! Perjantaina luvassa on jälleen suosittu vaikuttamisviestinnän seminaari Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Tänä vuonna…

Ole hyödyllinen! – Arnold Schwarzeneggerin elämänohjeista, osa 4

Tiedonnälkä, uteliaisuus, on eräänlainen supervoima. Kun kuuntelet toisia nöyrästi, opit heiltä jatkuvasti. Jokainen voi auttaa toisia, ja hyvän tekeminen on koukuttavaa ja palkitsevaa. Näihin ajatuksiin on helppo yhtyä, vaikka perusteluihin onkin jäänyt monia sokeita pisteitä.

Jos myönnän virheen, saanko työrauhan?

Toimittajaa saa kritisoida, jos juttu on huono tai virheellinen, ja toimittajan pitää vain kestää se. Toimittajat ovat kuitenkin ihmisiä. Ihan mitä tahansa ei toimittajienkaan tarvitse sietää.

Vältä viheliäinen No show -ilmiö: Muistutus ja motivointi

Käyttäytymistieteellistä tietoa voi hyödyntää myös no show -ilmiön vähentämiseen. Sarjan kolmannessa osassa käydään läpi, miten muistutukset, hyötyjen konkretisointi, vaivannäön osoittaminen ja yhteenkuuluvuuden tunne vähentävät peruutusten todennäköisyyttä.

Ole hyödyllinen! – Arnold Schwarzeneggerin elämänohjeista, osa 3

Kova työ on helpompaa, kun visio antaa sille merkityksen. Siksi tärkeintä onkin uskoa visioonsa itse. Ongelmia tulee kuitenkin väistämättä. Jos et selviydy niistä luontaisella positiivisuudella, kannattaa opetella tekniikoita ajatusten kääntämiseksi.

Quis custodiet ipsos custodes – kuka tarkistaa faktasi?

Kukaan ei halua jäädä kiinni siitä, että puhuu puuta heinää. Kiusallista on myös havaita, että sitaatin lähde ei kestäkään lähempää tarkastelua. Siksi puhuja tarvitsee faktojen tarkistamista ja lähdekritiikkiä.

Muutos voi mennä myös pieleen

Kukapa ei kaipaisi muutosta? Muutos on aina mahdollisuus, mutta myös riski. Mistä tiedämme, että muutos vie meitä parempaan suuntaan? On aivan mahdollista, että muutos heikentää olosuhteita.