Blogi

Kuka siellä verkossa oikein vihaa?

Ilkeämieliset kommentit ovat netissä valitettavan yleisiä. Kun verkkovihaa on tutkittu, on havaittu, että ideologisista syistä tai huvin vuoksi toisia kiusaavat trollit ovat pieni vähemmistö. Suurin osa vihapuheesta tulee tavallisilta ihmisiltä, jotka käyttäytyvät huonosti.

Vältä viheliäinen No show -ilmiö: Sitouttaminen ja suunnittelu

Käyttäytymistieteellistä tietoa voi hyödyntää myös no show -ilmiön vähentämiseen. Tässä kolmiosaisen sarjan ensimmäisessä osassa käydään läpi, miten tapahtuman maksullisuus, kalenterimerkinnät, ennakkosuunnittelu ja sosiaalisuus vaikuttavat ihmisten osallistumistodennäköisyyteen.

Ole hyödyllinen! – Arnold Schwarzeneggerin elämänohjeista, osa 1

Arnold Schwarzenegger on jo kauan tarjonnut ohjeita menestykseen, ja hänen kuusi sääntöään tulevat vastaan nettimeemeissä ja kuntosalien seinillä. Nyt hän on kuitenkin julkaissut uuden, seitsemän säännön sarjan, joka ei tähtääkään menestykseen, vaan hyvään elämään.

Kuinka todellisuutta voi muuttaa hetkessä

Muutaman minuutin aikana käsitykseni maailmasta avartui ja todellisuuteni muuttui tavalla, joka vaikuttaa arkeeni edelleen joka päivä. Todellisuus voi muuttua hetkessä, kun vain uskaltautuu avartamaan ajatteluaan mahdottomasta mahdolliseen.

Luottamus ratkaisee onnistuuko vai kaatuuko puheesi

Luottamus ratkaisee puheesi onnistumisen. Retoriikan kielellä voidaan puhua myös ethoksesta. Sen avulla yleisöön syntyy kontakti ja he avaavat korvansa puhujalle. Luottamukseen vaikuttaa puhujan maine, mutta sitä voidaan rakentaa myös puheen aikana.

Yritysjohtaja, kansalainen haluaa kuulla ajatuksiasi

Enemmistö suomalaisista katsoo, että yritysjohtajat saisivat ottaa nykyistä enemmän kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Keskustelu ei kuitenkaan ole aivan helppoa, ja jos ei sano mitään, ei ole riskiä tulla ymmärretyksi väärin. Miten keskusteluun siis kannattaisi osallistua?

Kuinka tyrannit puhuvat?

Totuus ei useinkaan jaksa kiinnostaa meitä. Tähän yleisinhimilliseen piirteeseen luottavat kaikki alhaiset toimijat. Seuraavassa esittelen neljä tapaa havaita tätä piirrettä hyödyntävä viestintä.

Näin sinusta voi tulla karismaattinen puhuja

Mistä karismaattinen puhuja on rakennettu? Karismasta on kirjoitettu lukuisia kirjoja. Netti pullistelee ohjevideoita ja pitkiä vinkkilistoja karisman saavuttamiseksi. Nämä kaikki ovat hyödyllisiä aiheeseen perehtymiseen – onhan karisma varsin monitahoinen ilmiö. Jos haluat tulla

Parasosiaalinen suhde voi olla pahinta mahdollista vallankäyttöä

Parasosiaalinen suhde tarkoittaa mediavälitteistä yksisuuntaista suhdetta, jonka ihminen kokee kaksisuuntaisena. Se voi olla yhtä hyvin positiivinen kuin negatiivinenkin ilmiö. Parasosiaalinen suhde on kuitenkin sosiaalista valtaa, ja sitä pitää osata käyttää viisaasti.

Voittoisa vaalipuhe – 10 vinkkiä

Presidentivaalikampanjat ovat täydessä vauhdissa. Ehdokkaat pitävät hirmuisen määrän puheita. Ei ole kuitenkaan se ja sama, miten äänestäjiä lähestytään. Nyt tarjolla on 10 vinkkiä, joilla tämän ja kaikkien tulevien vaalien ehdokkaat voivat virittää vaikuttamisensa huippuunsa.